:: | Meri celo zrnje
:: | Digitalni prikaz
:: | Šestnajst vrst žit
:: | Upošteva temperaturo vzorca
:: | Preprosto umerjanje
:: | Prenosen


Wile-55 je kvalitetni merilnik vlažnosti žit z veliko točnostjo merilnih rezultatov. To doseže z uporabo visokofrekvenčnega merjenja, kar hkrati tudi pomeni, da za meritev zrnja ni potrebno mleti. Mikroprocesorska tehnika omogoča prilagoditev merilnika več različnim vrstam zrnja, avtomatsko upoštevanje temperature vzorca pa še povečuje točnost meritve.
Merilnik vlažnosti zrnja Wile-55 zaradi visokofrekvenčne meritve upošteva celotno vsebino merilne posode torej je zrnje lahko celo. Velikokrat ima namreč zrnje na površini drugačno vlažnost kot v jedru. Dokaj velika merilna posoda omogoča veliko točnost tudi pri bolj grobih vzorcih, kot je koruza ali tudi kakšne stročnice. V merilni posodi je vgrajen senzor temperature vzorca. Merjenje temperature je še posebej pomembno v sušilnicah zrnja, kjer ima lahko ta precej višjo temperaturo, kot je običajna (20 stopinj Celzija). Glede na temperaturo merilnik sam popravi vrednost, ki jo prikaže na zaslonu na tekoče kristale (LCD). Na tem zaslonu, ki ima majhno porabo energije, lahko poleg procenta vlage odčitamo tudi izbrano vrsto zrnja, povprečje vnesenih meritev, faktor korekcije za vsako vrsto zrnja posebej in znak za slabo baterijo. Prikaz vsebnosti vlage za vsako od 16 vnesenih vrst žit  je možno prilagoditi glede na rezultate različnih merilnih metod ali rezultatov laboratorijskih meritev. Tovarniško vnesene vrednosti je možno ponovno priklicati nazaj s pritiskom na tipko. Velikokrat je potrebno zaradi večje točnosti merjenja izvesti meritve več vzorcev. V takih primerih lahko uporabimo prikaz povprečne vlage shranjenih vzorcev. Merilnik se napaja iz običajne 9 voltne baterije. Zaradi majhne porabe baterija zdrži dolgo, priporočljivo pa jo je zamenjati pred sezono. Merilnik je v kompletu z praktično torbico, v kateri ga lahko prenašamo tudi, kadar meritve izvajamo na polju.

Merilnik vlažnosti žit Wile-55 ima enoletno garancijo.

Tehnični podatki

Območje uporabe8 do 35 % vsebnosti vlage
6 do 55 % vsebnosti vlage pri oljnih rastlinah
Vrste zrnja1. Pšenica
2. Ječmen
3. Oves
4. Rž
5. Repica
6. Koruza
7.Grah
8. Mak
9. Kumina
10. Sončnice
11. Tritikale
12. Gorčica
13. Buče
14. Soja
15. Proso
16. Ajda
0. Osnovna skala
Merilna točnost+/- 0,5 %
Napajanjebaterija 9V
Dimenzije merilnika6x18x7,5 cm
Dimenzije torbice8,5×18,5×11,5 cm
Teza1 kg
Pakiranjev kartonski škatli je plastična torbica s pasom za prenašanje, v njej pa so: merilnik Wile-55, posodica za nalaganje vzorca in navodila

Pripomoček za izračunavanje vlage pri merjenju z osnovno skalo